Üzenőfal Folytonégésről Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetőség Főoldal

A ROMOTOP

A ROMOTOP kizárólagos képviselete vagyunk Pest megyében!
Minden nálunk vásárolt Romotop kandallóra 48 órás szervizszolgáltatást és az üveg kivételével 5 év teljes körű garanciát adunk! A további részletekért érdeklődjön elérhetőségeinken!

Érdekességek a fatüzelésről


Kémény falazatába építhető, 10-30 Pa közötti érték beszabályozására, horganyzott kivitelben.


Csőadapterrel 110-200 mm átmérőkhöz, szerelési kellékekkel, 10-30 Pa beállítását teszi lehetővé, vízszintes csőszakaszba is beszerelhető, kivágó sablonnal, horganyzott kivitelben.

Sokan kérdezik, megéri-e egyáltalán fával fűteni. A válaszom jelenleg egyértelmű igen! Persze nem mindegy, hogy milyen készülékkel!

Örülök, hogy megtalálta honlapunkat, a "folytonégő.hu"-t, mert ez azt jelenti, hogy Önnek nem mindegy, milyen kandallót használ, mennyi fát tüzel el, mennyire szennyezi környezetét és mindezek mellett az sem közömbös, hogy mennyire érzi jól Magát kandallóval befűtött lakásában. Hogy szavaimat alátámasszam, lássunk egy hevenyészett számítást: 1m3 gáz energiatartalma megközelítőleg 34MJ, 1kg száraz (SZÁRAZ) keményfáé pedig 16-17MJ. A legjobb (SC2 égésű) kandallók hatásfoka 70-80% között van.

Ha vásárolunk frissen vágott fát (sajnos az esetek többségében ezt kapunk akkor is, ha száraznak mondják), annak nedvességtartalma 50-60% körüli. Mire nagyjából két év alatt kiszárad 20% alá, valamint távozik belőle a biológiailag kötött víz, a tömege nagyjából a vételkori tömeg 60%-a lesz. Ha 2000 forintért vettük tehát a fát, annak ára a kiszáradás utáni állapotra vetítve 3300Ft lesz. Két kiló ilyen fa megközelítőleg felér 1m3 gázzal, tehát 66 Ft szorozva a hatásfokkal, lesz 82 Ft. Szemben a 130 Ft körüli gáz árral.

Ha viszont nem kettős égésű, folytonégő kandallóval szeretnénk tüzelni, akkor a hatásfok zárt tűztér esetében jellemzően 30-50% körülire módosul. Végigszámolva a költségeket, kiderül, hogy ebben az esetben szinte semmit sem spóroltunk, sőt ha a befektetett munkát is nézzük, talán mínuszba is mentünk. Nyílt tűztérnél, esetleg liftes ajtó mellett a hatásfok 10% körüli lesz, amihez nem árt egy erdőt is venni. Ebben az esetben egész biztosan nem fogunk gazdaságosabban fűteni, mint tennénk azt gázzal. Alternatívaként azonban szóba jöhet, hogy csökkentsük kiszolgáltatottságunkat bármely szolgáltató felé.

Ezek után láthatjuk, mennyire nem mindegy, milyen kandallót, kályhát használunk. Egy jó választással hosszú távon rengeteget spórolhatunk.
Pontosan ebben, a tökéletes választásban próbálunk segíteni az alábbiakban.

Jól áttekinthető, informatív honlapot szerettünk volna összehozni, amely valóban tájékoztat, és csak ennyit tesz. Szándékaim szerint nem lesznek (vagy csak elvétve) márkák, kereskedők, cégek, viszonteladók, termékek... néven nevezve. Az itt bemutatott készülékek több helyen is megvásárolhatók, bennük a közös csupán annyi, hogy megfelelő használat mellett ezek valóban egyedülállóan hatékony fűtőberendezések. Egyenlőre elvekről szeretnék csak beszélni, arról, hogy mitől is különbözik az egyik kandalló a másiktól, hogy hogyan tudja a Felhasználó eldönteni, melyikre van szüksége. Később, ha kialakul egy olyan hálózat, amely valóban a Megrendelő érdekeit tartja elsődlegesnek, a pillanatnyi anyagi haszonnal szemben, ha nem csupán eladni akar a kereskedő, hanem jót szeretne adni, ha a Megendelők is eljutnak odáig, hogy belátják: ott érdemes vásárolni, ahol tájékoztatást is kapnak, ha a tudásnak valóban értéke lesz, ha a Fogyasztó valóban tudatosan keres a piacon, ha az egyik Kereskedő nem pocskondiázza a másikat, annak portékáját, ha a Megrendelők nem csak azt nézik majd, hogy hol lehet két forintot megspórolni, na akkor talán lesznek nevek, címek, elérhetőségek is. Akkor lesz értelme. Addig viszont csak a készülékekről fogunk beszélni: működésről, elméletről, igényekről. Nem is beszélni szeretnék, hanem beszélgetni, hiszen Üzenőfalunk állandóan várja az Önök kérdéseit, véleményeit. Jó lenne, ha itt valóban tapasztalatcsere folyna, olyanok mondanák el véleményüket, akik naponta használják ezeket a készülékeket.

Amit nagyon fontosnak gondolok: csak olyan készülékekről lesz szó, amelyekről személyes tapasztalataink vannak, amelyek minőségében teljesen megbízunk, amelyek valóban képesek azt produkálni, amit a gyártók, kereskedők elmondása alapján ténylegesen elvárhatunk tőlük. Itt és most mi elsődlegesen nem eladni szeretnénk, senkit nem beszélünk rá, hogy tőlünk vásároljon ezt, vagy azt. Nem fogjuk azt mondani, hogy az a kereskedő egy ócskavasat árul, a miénk a legjobb, csak itt érdemes vásárolni! Célunk csupán a tájékoztatás, az útmutatás a hazai kandalló piac útvesztőjében. Higgyék el, megéri néhány percet szánni az itt fellelhető információkra, mert ezek ismeretében súlyos százezreket spórolhatnak meg, amellett, hogy a későbbi esetleges kellemetlenségeket is elfelejthetik.

Mint azt láthatják, próbáltuk lapunkat logikusan felépíteni. Először egy kis elmélet, egy kis kötetlen gondolkodás, véleménycsere.

Utána rátérünk a lényegre: a takarékos, tiszta, jól szabályozható égésre, az akár ősztől tavaszig tartó állandó kandallós fűtésre alkalmas, kizárólag minőségi, de megfizethető készülékekre. Megvizsgáljuk ezek felépítését, működését. Szó lesz a Hit Line készülékekről, melyek ezen kategória legelérhetőbb árfekvésű darabjai, de beszélünk a messze legmagasabb hatásfokkal bíró Steko Line kandallókról, amelyek kifejezetten alacsony energiaigényű épületek kiszolgálására lettek tervezve, vagy a már klasszikusnak számító Supra Temporisról, esetleg a passzívházakba kifejlesztett Taranisról.

Kérem, jöjjenek velem egy kis kirándulásra a XXI. század kandallóinak világába! Higgyék el, ez nem a jövő, ezek a készülékek itt vannak köztünk, egyre több helyen élvezik a Megrendelők, valóban nem mindennapi képességeiket!

Köszönöm, hogy megtisztelték ezeket a technikai csodákat a figyelmükkel, köszönöm, hogy ezt a pár percet a tájékozódásra fordították!
Tisztelettel:
Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetőek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenő fotók illusztrációk! A kandallók folytonégő oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: